Naša vina

Imperatori

All 800px

Opisi vina

CLAUDIUS

Claudivs

Sortni sastav: 100% sauvignon blanc
Berba: 2015
Vinograd: Grožđe je gajeno po metodama biodinamike na 164 mnv, a vino proizvedeno po principima organske proizvodnje.
Sazrevanje: srpski hrast

Opis vina: Svetle žute boje, kristalno bistro. Miris suvog cveća i nežne naznake žutog tropskog voća i trave čine miris delikatnim sa naznakama mineralnosti. Delikatno voćno. Harmonično sa dobrom svežinom. Ukus srednje put sa živim kiselinama. Sortan i dugo traje. Odlične svežine i voćnosti u završnici. Nova zvezda Imperatorskog biodinamičkog vinskog izraza.

Tip vina: suvo belo vino
Preporučena temp. serviranja u °C: 10-12
Alk.: 12%
Gastro preporuka: jela i salate na bazi belog mesa i bele ribe.
Broj boca za tržište Srbije: 800

VALERIUS

Valerius

Sortni sastav: 100% rajnski rizling
Berba: 2015
Vinograd: Grožđe je gajeno po metodama biodinamike na 164 mnv, a vino proizvedeno po principima organske proizvodnje.
Sazrevanje: Inox
Opis vina: Žive žute boje, kristalno bistro. Miris zrelih dunja, saća i slatkog livadskog cveća daju naznake zrelosti iako vrlo mlado vino. Na ukusu glatko, puno, sočno i medno, vrlo sortno i zrelo. Odličnih kiselina, balansiranog alkohola, sveže i slasno, sočno, mineralno. Duge medene završnice. Zrelo i vrlo spremno da se uživa već sada.
Tip vina: suvo belo vino
Preporučena temp. serviranja u °C: 10-12
Alk.: 12,5%
Gastro preporuka: Dobar pratilac jela i obrok salata na bazi belog mesa i bele ribe.
Potencijal odležavanja u boci: 5+ godina
Broj boca za tržište Srbije: 2000

Valerius-old

Tip vina: suvo belo vino
Sortni sastav: 100% rajnski rizling
Berba: 2012
Vinograd: Grožđe je gajeno po metodama biodinamike na 164mnv, a vino proizvedeno po principima organske proizvodnje.
Sazrevanje: Inox
 Opis vina: Boja je slamasto žuta. Vino je dobre pokreljivosti u čaši. Miris sortan izražen kroz mešavinu cvetnih aroma i minerala, zaokružen, sa dobrom svežinom. Ukus skladan sa vibrantnim kiselinama. Srednje pun sa sočnom završnicom u kojoj se naslućuju delikatne arome kore jabuke.
Preporučena temp. serviranja u °C: 10
Alk.: 12.8%
Gastro preporuka: Servirati kao aperitivno vino. Idealno za početak obroka uz hladna predjela na bazi sireva i različitih vrsta pršute i ribe. Dobar pratilac sezonskih salata, sa maslinovim uljem. Bela grilovana ili pržena riba sa dalamatinskom garniturom.
Potencijal odležavanja u boci: 3-5 godina
Boca za tržište Srbije: 9,000

GRATIANUS

Gratianus

Sortni sastav: 100% traminac
Berba: 2015
Vinograd: Grožđe je gajeno po metodama biodinamike na 164 mnv, a vino proizvedeno po principima organske proizvodnje.
Sazrevanje: inox

Opis vina: Zlatne žute boje, tipične za sortu. Miris bogat i slojevit. Dominira miris žutog i belog cveća, sa naznakama mednog saća i slatkih domaćih kolača. Odlična svežina i nagoveštaj rahatluka. Na ukusu glatko, harmonično, srednje punog tela, živo i voćno sa dužom sočnom završnicom.

Tip vina: suvo belo vino
Preporučena temp. serviranja u °C: 10-12
Alk.: 13,5%
Gastro preporuka: pikantna jela, na bazi istočnjačke kuhinje, bela mesa u kari sosu, kolač od sira sa pomorandžom.

Broj boca za tržište Srbije: 3000

Gratianus-old

Tip vina: suvo belo vino
Sortni sastav: 100% traminac
Berba: 2012
Vinograd: Grožđe je gajeno po metodama biodinamike na 164mnv, a vino proizvedeno po principima organske proizvodnje.
Sazrevanje: Inox
Opis vina: Vino je zlatno žute boje, kristalne bistrine. Na mirisu nežna mešavina slatkog cveća i žutog voća. Na nepcu glatko. Laganijeg tela i voćne završnice.
Preporučena temp. serviranja u °C: 10
Alk.: 12.5%
Gastro preporuka: Idealno uz laganiju kuhinju na bazi salata i belih mesa. Uz deserte na bazi voća.

Zerak (rolovana piletina sa dimljenim sirom u lisnatom testu sa kari sosom i grilovanim tikvicama ) – designed by Dorian Gray, Beograd
Chesse cake sa pomorandžom
Potencijal odležavanja u boci: -
Boca za tržište Srbije: 1864 

MAXIMIANVS

Maximianvs

Sortni sastav: 40% merlot, 20% malbec, 20% cabernet sauvignon, 20%cabernet franc
Berba: 2015
Vinograd: Grožđe je gajeno po metodama biodinamike na 164 mnv, a vino proizvedeno po principima organske proizvodnje.
Sazrevanje: srpski hrast

Opis vina: Rubin crvene boje. Srednjeg intenziteta. Na nosu sveže crveno bobičasto voće, posebno maline, sa naznakama vanile i dima. Vibrantnih kiselina. Mekih i sočnih tanina. Elegantno i skladno vino. Izuzetno voćno i sočno.

Tip vina: suvo crveno vino
Preporučena temp. serviranja u °C: 16
Alk.: 12,5%
Gastro preporuka: laganija crvena mesa, mlađi masni sirevi, jela sa pečurkama, deserti na bazi crne čokolade i crvenog bobočastog voća, malina.
Potencijal odležavanja u boci: 3-5 godina
Broj boca za tržište Srbije: 4150

Max-old 

Tip vina: suvo crveno vino
Sortni sastav: 25% merlot, 25% cabernet sauvignon, 25% cabernet franc, 25% malbec
Berba: 2001, 2002
Vinograd: Grožđe je gajeno po metodama biodinamike na južnim padinama Fruške Gore na 164-146mnv, a vino proizvedeno po principima organske proizvodnje.
Sazrevanje: 8 meseci Srpski barik
Opis vina: Vino je intenzivne crvene boje sa kristalnim sjajem. Vrlo ekstraktivno i intenzivno boji zidove čaše. Na mirisu dominira sveže bobičasto voće sa delikatim začinskim mirisom. Skladnih kiselina i zrelih tanina. Ukus je srednje put, sočan, sa naglašenim čistim voćnim aromama. Završnica delikatno otkriva drvo i višnju. Alkohol dobro integrisan u strukturu vina. Nije poželjno dekantirati. Servirati u veću čašu, kaberne tipa.

Preporučena temp. serviranja u °C: 16
Alk.: 13.5%
Gastro preporuka: Masniji mlađi sirevi, grilovani losos, crvena mesa(srednje pečena) – biftek, ramstek, rozbif, jagnjetina ispod sača, teletina ispod sača, deserti na bazi crne čokolade, vanile i višanja.
Potencijal odležavanja u boci: 5-7 godina

QVINTILLVS

Qvintillvs

Sortni sastav: 50%merlot, 50% malbec
Berba: 2015
Vinograd: Grožđe je gajeno po metodama biodinamike na 164 mnv, a vino proizvedeno po principima organske proizvodnje.
Sazrevanje: srpski hrast

Opis vina: Rubin crvene boje. Na nosu svježe jagode, višnje i trešnje sa naznakama kafe i duvana. Ponegde kedrovina. Živih kiselina. Mekih i sočnih tanina. Elegantno, vibrantno i živo vino. Izuzetno voćno i sočno. Odlično integrisan srpskih hrast. Otvoriti bar sat vremena pre uživanja.

Tip vina: suvo crveno vino
Preporučena temp. serviranja u °C: 16
Alk.: 13%
Gastro preporuka: crvena mesa, jagnjetina, srednje pečen biftek, losos, deserti na bazi crne čokolade malina, višanja.
Potencijal odležavanja u boci: 5+ godina
Broj boca za tržište Srbije: 1500

QVINTILLVS-old

Tip vina: suvo crveno vino
Sortni sastav: 50% merlot, 50% malbec
Berba: 20112012.
Vinograd: Grožđe je gajeno po metodama biodinamike na južnima padinama Fruške Gore na 164-146mnv, a vino proizvedeno po principima organske proizvodnje sa prirodnim kvascima.
Sazrevanje: 8 meseci Srpski barik
Vinograd: Grožđe je gajeno po metodama biodinamike na južnim padinama Fruške Gore na 164-146mnv, a vino proizvedeno po principima organske proizvodnje.Opis vina: Vino je crvene boje sa delikatnom ljubičastom nijansom. Na nosu naznake grafita, čvrstine i kompleksnosti vina. Na mirisu dominira sveže bobičasto voće koje se pretače u sveže višnje. Vremenom otkriva sazrevanje u srpskom drvetu pri čemu se naziru i delikatni tonovi crne čokolade i slasti. Dobrih kiselina i već zrelih, sočnih, mesnatih tanina. Ukus je srednje put, sočan, sa naglašenim čistim voćnim aromama. Završnica ponovo otkriva drvo i višnju. Alkohol dobro integrisan u strukturu vina.

Preporučena temp. serviranja u °C: 16
Alk.: 13.5%
Gastro preporuka: Masniji sirevi, grilovani losos, crvena mesa(srednje pečena) – biftek, ramstek, rozbif, jagnjetina ispod sača, teletina ispod sača, divljač, deserti na bazi crne čokolade, vanile i višanja.
Potencijal odležavanja u boci: 5-7 godina

CONSTANTIVS

constan-old

Tip vina: suvo crveno vino
Sortni sastav: 50% cabernet sauvignon i 50% cabernet franc
Berba: 2011.
Vinograd: Grožđe je gajeno po metodama biodinamike na južnim padinama Fruške Gore na 164-146 mnm, a vino proizvedeno po principima organske proizvodnje sa prirodnim kvascima.
Sazrevanje: 8 meseci Srpski barik
 
Opis vina: Vino je vrlo intenzivne rubin crvene boje. Na mirisu vrlo sortno, kafa, džemaste arome tamnog voća sa notom dima i fine kedrovine. Na ukusu začinsko, puno, snažno, tipično za dva kabernea. Još uvek vrlo mlado za uživanje, ali nije poželjno dekantirati, već servirati u veću «kaberne» čašu.
Preporučena temp. serviranja u °C: 16-18
Alk.: 13.2%
Gastro preporuka: crvena mesa – biftek, ramstek, rozbif, jagnjetina ispod sača, divljač, zreli sirevi, deserti na bazi crne čokolade.
Potencijal odležavanja u boci: 5 godina
Boca za tržište Srbije: 252

DECIVS

Decivs

Sortni sastav: 100% pinot noir
Berba: 2015
Vinograd: Grožđe je gajeno po metodama biodinamike na 164 mnv, a vino proizvedeno po principima organske proizvodnje.
Sazrevanje: Inox

Opis vina: Boje zrele trešnje. Miris sortan, voćan sa delikatnim naznakama plemenitog hrasta. Trešnja, čokolada, kedrovina. Dobra svežina. Na ukusu sortno, voćno, elegantno i harmonično. Trešnja i začini koji dominiraju na ukusu čine ovo vino autentičnim izrazom pinoa. Spremno za uživanje.

Tip vina: suvo crveno vino
Preporučena temp. serviranja u °C: 15-16
Alk.: 13%
Gastro preporuka:  laganije crvena mesa, srednje masni sirevi, deserti na bazi crvenog voća.
Broj boca za tržište Srbije: 300

decius-old
Tip vina: suvo crveno vino
Sortni sastav: 100% pinot noir
Berba2011 PRODATO!
Vinograd: Grožđe je gajeno po metodama biodinamike na južnim padinama Fruške Gore na 164-146mnv, a vino proizvedeno po principima organske proizvodnje pri čemu je fermantacija vođena isključivo prirodnim kvascima.
Sazrevanje: 8 meseci Srpski barik
 
Opis vina: Vino je rubin crvene-trešnja boje. Miris se slojevito otvara kroz voćno-začinsku strukturu sa naglašenim zrelim jagodama. Na ukusu sočno, skladno, srednje punog tela i završnicom protkanom vanilom. Dobrih kiselina i tanina koji će odležavanjem dodatno da osvilene.
 
Preporučena temp. serviranja u °C: 16
Alk.: 12.6%
Gastro preporuka: Pačetina, jaretina u mleku, paste na bazi mesa i biljne pavlake, deserti na bazi čokolade i višanja.
Potencijal odležavanja u boci: 3-5 godina.
Boca za tržište Srbije: 251