Rekli su o nama…

Wine&Fine

winefine2


link1Vino.rs magazin: Šteta piti a ne znati

…Konačno, iako nije u direktnoj vezi za Paradox Blancom, premijerno smo degustirali rajnski rizling Valerius, Boutique Vinarije Imperator iz Erdevika. Ne zato što su biodinamička vina zdravija od drugih, već da nazdravimo – zdravlju! – Prilično raskošan, dosta voćan, veoma zreo. To nisu možda karakteristike mladog rajnskog rizlinga, koje su obično veoma sveže, citrusne, sa povišenim kiselinama, ne… Ovo je zrelo voće, malo začinskih mirisa i u ustima pun, lepo zaokružen, dugotrajan ukus. Čak i puniji i zaokruženiji, zreliji od onoga što bi se moglo očekivati od vina 2012. godišta, opisao je Luković zlatno žuto vino veoma snažno već na nosu, a potom i u ustima i dodao: – Zaista bih očekivao više kiseline u vinu, a ovde su, onako… Ali to nipošto ne šteti vinu već naprotiv doprinosi osećaju punoće i zaokruženosti. Solidno je balansirano i vino koje je po meni idelno za uparivanje uz neku hranu. Popiti čašu-dve uz večeru, apsolutno jedno „gastronomic wine” što bi neki rekli.


link1VinoSrbija.com Biodinamička vina iz Srbije

…Dakle vinarija Imperator u Finovino vinoteci, u srcu Dorćola u jazzy atmosferi sa publikom izmešane strukture – od gradskih likova do standardne vinske postave. 
Vinogradi na Fruškoj gori su im mladi i ovo je premijerna berba, služili su rizling Valerius 2012 i zanimljivo crveno vino  Maximianus 2011 od četiri sorte - kaberne fran, kaberne sovinjon, melbek i merlo, 25% od svake…


link2Vino.rs Oda Organica

Boutique vinarija Imperator iz Erdevika je hrabro zagazila u ekskluzivan pionirski potez na vinskom tlu Srbije – pred publiku je izašla sa linijom kompletno organskih vina rađenih biodinamičkim načinom uzgoja grožđa. Što bi rekli, na potpuno prirodan način i bez ikakvih dodataka…


imperator_artwork_003

Vino.rs online magazin o Imperatoru

Prva vinarija na tlu Srbije koja se može pohvaliti biodinamičkom proizvodnjom grožđa i organskim vinima, Imperator iz Erdevika, sa obronaka Fruške Gore, otkriva vam tri svoja favorita.


link4
Vinske priče

Nije Branko Zečević iznenadio srpsku vinsku javnost samo biodinamikom. Za seljake s kojima graniče njegovi vinogradi on je poodavno postao hokus-pokus čudak, čak su ga prozvali vudu vinarom s Fruške gore! Možda je Branko Zečević još veće zaprepaštenje izazvao odlukom da na Fruškoj gori zasadi – malbec.


politika

Vino je najbolje u dobrom društvu, složni su profesionalni somelijeri Srbije okupljeni u Udruženju “Sersa” koji su u restoranu “Glamur ada” proslavili jublijel – deset godina postojanja. Uz ukusan zalogaj i čašu božanskog pića, “Sersa” je sakupila više od 160.000 dinara koje će pokloniti Centru za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju pri Kliničkom centru Srbije. Humanitarna večera bila je prilika da se, kako kaže Miroslav Radojčin, predsednik Udruženja profesionalnih somelijera Srbije, promovišu domaći mladi proizvođači kao što su “Galot”, “Zvonko Bogdan”, “Imperator”, “Temet” i “Aleksić”.


politika
Biodynamics for a start

From the very beginning, Imperator Winery attracted considerable attention owing to strict adherence to biodynamic principles in grape production, but also owing to choice of grape varieties, as they planted the first Malbec vineyard in Serbia. They take the credits for putting Serbia in a group with only a few other countries of South-East Europe where Malbec can be found sporadically (eg. Bulgaria, Moldova, Turkey).